10 رغيف خبز بلدي
كيلو لحمة مفرومة
3 بصلات متوسّطة الحجم
فلفل رومي
فلفل حار
بهارات وفلفل أسود (حسب الرغبة)
ملعقة سمنة
ملح
كزبرة ناشفة
طريقة التحضير:
1- أحضري إناء واسعاً، وضعي اللحم المفروم والبهارات، وقطعي الفلفل، وضيفي عليهم البصل (بعد ما تبشريه) والملح والسمن، وقلّبيهم جيداً.
2- بعد كده أحضري العيش وقسمي كل رغيف نصفين، وابدئي احشي كل رغيف بكمية مناسبة من الخليط السابق، وادهني كل رغيف بسمنة من على الوش.
3- أحضري ورق زبدة ولفي الحواوشي كويس، ودخليه الفرن في درجة حرارة مناسبة، وتابعيه طبعاً لحد ما يبدأ لحد ما يستوي، وهتلاقي الورق بيبدأ في الاحمرار.
4- بعد كده طلعيه من الفرن، وقدّميه بقى مع سلطة الطحينة والسلطة الخضراء.. وبالهنا والشفا