دي بقي صينية كنافة بسيطة و مش مكلفة قوي وهتعجبك جدا جدا
المقادير
1.
نصف ك كنافة طازجة
2.
حوالي كوب و نصف سمن او زبد
3.
شوية مكسرات ان وجد
الشربات
2ونصف كوب سكر + كوبونصف ماء+نصف ليمونة
الطريقة
تفرد الكنافة وتقطع بسكين حاد قطع صغيرة جدا جدا مثل خضرة المحشي وتدهن بالسمن بعد تسيحه علي نار هادئة حتي تصير كلها سمن واذا احتاجت الي كمية سمن اخر لاتبخلي عليها علشان الكنافة كل ما زاد بها السمن زادت حلاوة طعمها و احمر شكلها
بعد ذلك نحضر صينية و ندهنها بالسمن بسيط ثم نضع طبقات الكنافة بالتبادل مع المكسرات ان وجدت ثم نضغط علي الصينية بكف ايدينا حتي تصير متساوية السطح
ونضع ملعقة سمن علي وجها ونضعها في الفرن متوسطة الحرارة
ثم نحضر الشربات علي النار بوضع الماء و السكر و الليمون علي النار حتي يصير مثل العسل ثم تضعة علي الكنافة بعد خروجها من الفرن
ملحوظات هامة
لانضع شربات ساخن علي كنافة ساخنة حتي لاتصير مثل العجين بل يجب وضع شربات بارد علي كنافة ساخنة او العكس ويفضل شربات بارد علي كنافة ساخنة اي بعد خروجها من الفرن بعشر دقائق
وعلي فكرة بتطلع احلي من كنافة كلاسيك لان السمن بيخليها هشة و جميلة و بالهنا و الشفاء